goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Przepiórki w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane mięso podajemy z ziemniaczkami, surówką

Przepiórki w śmietanie

Składniki:

Przepiórki w śmietanie

 

  • przepiórki 3 szt
  • mąka 2-3 dag
  • śmietana 250 ml
  • tłuszcz do pieczenia
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • maggi do smaku

Sposób przygotowania:

Przepiórki w śmietanie
Sprawione tuszki oczyszczamy, myjemy i nacieramy przyprawami. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Związujemy nogi, posypujemy mąką i obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron. Następnie polewamy śmietaną i pieczemy od czasu do czasu skrapiając wytworzonym sosem. Pod koniec duszenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Miękkie tuszki wyjmujmy, przekrawamy wzdłuż na połówki, układamy na półmisku i polewamy doprawionym sosem.