smaki12

smaki12

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Płonące lody z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lody dla ochłody z witaminami

Płonące lody  z owocami

Składniki:

Płonące lody z owocami

 

Sposób przygotowania:

Płonące lody z owocami
Obrać ze skórki owoce kiwi, pokroić w plasterki. Obrać mandarynki, wyłuskać cząsteczki, resztę soku wycisnąć. Winogrona przeciąć na pół, usunąć pestki. Zmieszać owoce z miodem i winem w misce.
Lody przełożyć na godzinę przed podaniem do lodówki, włożyć do zamrażalnik 6 szklanych misek.
Po 20 minutach pokroić lody w plasterki, włożyć do miseczek i postawić w zamrażalniku lodówki.
Przy stole włożyć owoce do naczynia i zagrzać nad płomieniem. Główkę cukru postawić w tacce.
Polać rumem, podpalić. Podawać lody z gorącymi owocami.

Tagi:

lody winogrona