iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Płatki ryżowe z winogronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne śniadanko dla dużych i małych .

Płatki ryżowe z winogronem

Składniki:

Płatki ryżowe z winogronem

 

 

Sposób przygotowania:

Płatki ryżowe z winogronem
W garnku gotujemy 1 litr mleka najlepiej 3,5 % ale moze być inne. Dodajemy cukier do smaku ja ok 3 łyżki i cukier waniliowy 1 lub 1/2 łyżki .Gdy mleko zacznie podchodzić dodajemy płatki ryżowe -mieszamy .Gotujemy aż zgęstnieje ,od czasu do czasu mieszając. Wykładamy do miseczek. Ozdabiamy winogronem.Jemy na ciepło lub zimno .

Tagi:

winogrona