Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Placuszki z selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z sałatką z pomidorów i pieczywem

Placuszki z selerem

Składniki:

Placuszki z selerem

 

  • 2 szt seler,
  • 1 łyżka sok z cytryny,
  • 1 szkl jogurt naturalny,
  • 2/3 szkl mąka,
  • 1 szt jajko,
  • 1/2 łyżeczki soda oczyszczona Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z selerem
Seler ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, ostudzić, pokroić na plastry, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem. Do miski wlać jogurt, dodać sodę oczyszczoną, odrobinę soli, jajko, mąkę i wymieszać. Plastry selera obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na rumiano.

Tagi:

jajko jajka seler