Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Placki ziemiaczane po nowomiejsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

powinno nazywać się wiórkowe placki , są chrupiące i smaczne

Placki ziemiaczane po nowomiejsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki ziemiaczane po nowomiejsku

 

  • 2 kg ziemniaków obranych i startych na wiórki
  • 1 duża cebula starta na wiórki
  • sól
  • 1/2 szklanki mąki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki ziemiaczane po nowomiejsku
Wszystkie składniki zmieszać ze sobą dokładnie. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na ciemno złoty kolor.
Placki ziemiaczane po nowomiejsku
Etap 1
Placki ziemiaczane po nowomiejsku
Etap 2

Tagi:

dania placki