jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pikantny schab z morelami (kradzione)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pikantny schab z suszonymi morelami, doskonały schab na niedzielny obiad, albo na przyjęcia imieninowe.

Pikantny schab z morelami (kradzione)

Składniki:

Pikantny schab z morelami (kradzione)

FARSZ:

SCHAB:

  • 1,2 kg schabu
  • 1 łyżka masła
  • olej - do smażenia

Sposób przygotowania:

Pikantny schab z morelami (kradzione)
Schab umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż całego kawałka otwór do wkładania nadzienia. Morele zalać wrzątkiem, jak napęcznieją, odsączyć, zostawić odsączony sos. Morele pokroić na 4 części. Korzeń imbiru poszatkować na wąskie paseczki. Wymieszać z morelami, posolić, popieprzyć. Tak przygotowanym farszem wypełnić otwór w schabie. Schab z zewnątrz posolić, popieprzyć i odstawić na godzinę. W rondlu obsmażyć schab na oleju, później dusić dolewając wodę z moreli, a potem przegotowaną gorącą wodę. Pod koniec duszenia dodać masło.

Tagi:

schab