WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pikantny kurczak w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Błyskawiczna pierś z kurczaka z patelni w miodzie z dodatkiem ostrej papryki.

Pikantny kurczak w miodzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantny kurczak w miodzie

 

Sposób przygotowania:

Pikantny kurczak w miodzie
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dosyć duże kawałki. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju i wrzucamy pierś z kurczaka. Solimy i pieprzymy do smaku, smażąc, aż mięso zacznie się lekko rumienić. Wtedy doprawiamy mięso łyżką ostrej papryki i chwilę smażymy, cały czas mieszając. Gdy papryka równomiernie pokryje mięso, polewamy je miodem i jeszcze chwilę podsmażamy mieszając, aby się nie przypaliło. Podajemy z ryżem i surówką ze świeżych warzyw.
Pikantny kurczak w miodzie
Mięso z kurczaka kroimy w dość spore kawałki.
Pikantny kurczak w miodzie
Mięso solimy, pieprzymy i lekko podsmażamy.
Pikantny kurczak w miodzie
Do podsmażonego mięsa dodajemy ostrą paprykę.
Pikantny kurczak w miodzie
Na koniec na patelnię dodajemy miód i chwilę smażymy.