mandaryna4

mandaryna4

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Pikantne szaszłyki z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pikantne szaszłyki z piekarnika

Pikantne szaszłyki z piekarnika

Składniki:

Pikantne szaszłyki z piekarnika

 

  • 40 dag wątróbka wołowa,
  • 3 ząbki ząbek czosnku,
  • 4 łyżki wódki,
  • 4 szt cebule,
  • 2 szt papryka,
  • 20 dag wędzony boczek

Sposób przygotowania:

Pikantne szaszłyki z piekarnika
Wątrobę oczyść, opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę. Zmiażdżony czosnek rozetrzyj z łyżeczką soli, ziół, dodaj szczyptę pieprzu, alkohol, olej, wymieszaj. Masą posmaruj wątróbkę, przykryj, odstaw na 1 godz. Cebule obierz, potnij na cząstki. Paprykę umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Kawałki watróbki zawijaj w cienkie plasterki boczku i nadziewaj na szpadki na przemian z kawałkami cebuli i papryki. Ułóż na natłuszczonej blasze, piecz 15 min w temp. 200°