2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Piersi z kurczaka pod grubą pierzyną

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Świetne roladki zamiast zwykłego kotleta na obiadek polecam ! Słodkość marchewki idealnie przełamuje ser Brie....

Piersi z kurczaka pod grubą pierzyną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi z kurczaka pod grubą pierzyną

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka pod grubą pierzyną
Piersi z kurczaka myjemy osuszamy ,dzielimy na porcje oprószamy ostrą papryką ,układamy na dnie wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego.



Przyrządzamy sos: Jogurt lub śmietanę rozrabiamy z mąką i 2 łyżkami wody doprawiamy solą i pierzem. Marchew i cebulę obieramy kroimy w kostkę podsmażamy na patelni aby zmiękły warzywa około 7 minut,przestudzić wymieszać z masą mączno-jogurtową ,polać piersi .



Serek rozłupać na kawałki poukładać na wierzchu zapiekanki i wstawić do nagrzanego do 180* piekarnika i piec około 45 minut.Po upieczeniu posypać przed podaniem posiekanym cienkim szczypiorkiem.
Piersi z kurczaka pod grubą pierzyną
szykujemy składniki piersi myjemy osuszamy doprawiamy papryką
Piersi z kurczaka pod grubą pierzyną
cebulę i marchew obieramy kroimy w kostkę
Piersi z kurczaka pod grubą pierzyną
nastepnie zeszklić na oleju aby warzywa były miększe
Piersi z kurczaka pod grubą pierzyną
robimy sos gotowym polewamy mięso na wierzch kładziemy ser Brie