ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Piersi indyka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste piersi z indyka !!!!!

Piersi indyka z warzywami

Składniki:

Piersi indyka z warzywami

 

  • 50 dag piersi indyka
  • 30 dag ryżu
  • po papryce czerwonej, zielonej i żółtej
  • 2 cebule
  • szklanka mrożonego groszku
  • bulionu warzywnego
  • łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Piersi indyka z warzywami
Pierś indyka pokroić w cienkie paski, skropić sokiem z cytryny, wymieszać, przykryć i odstawić na 20 minut do lodówki. Cebule i papryki oczyścić, opłukać. Cebulę pokroić w kostkę, a papryki w paski. Na patelni rozgrzać oliwę
wrzucić mięso, mieszając, przesmażyć na rumiano, dodać warzywa i podsmażać jeszcze
minuty. Wsypać ryż, szafran, wlać bulion i gotować, aż ryż wchłonie prawie cały płyn. Wsypać mrożony groszek, doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Przed podaniem dodać natkę pietruszki.

Tagi:

ryż indyk