plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Pierś z kurczaka z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Znudziły mi się zwykłe piersi z kurczaka i postanowiłam zrobić je z porem i serkiem topionym. Wyszły super.

Pierś z kurczaka z porem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka z porem

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z porem
Por umyć i pokroić drobno w talarki. Pierś z kurczaka rozbić z dwóch stron. Na każdym płacie piersi, mniej więcej na środku rozłożyć trochę pora, na nim położyć jeden trójkąt serka topionego. Pierś zwinąć w kwadrat, prostokąt. Mleko roztrzepać z jajkiem, pieprzem i solą. Pierś obmoczyć w jajku, obtoczyć w panierce. Smażyć na oleju na złoty kolor z wszystkich stron.
Pierś z kurczaka z porem
Por umyć i pokroić drobno w talarki. Pierś z kurczaka rozbić. Na każdej piersi, na środku rozłożyć trochę pora, na nim położyć 1 trójkąt serka topionego. Pierś zwinąć w kwadrat. Obmoczyć, panierka i smażyć na oleju.