Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną w sosie śmietanowym z nutą orientalnych przypraw i wędzonej papryki...

Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczków. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju. Dodać zioła i przyprawy, chwilę razem podsmażać. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Mięso oprószyć mąką, szybko wymieszać. Do mięsa dodać śmietanę, sos sambal oelek, wlać 1,5 szklanki zimnej wody. Wszystko zagotować cały czas mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Do mięsa w sosie dodać ugotowaną kaszę, dokładnie wymieszać, podzielić na porcje i podawać.
Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną
Zioła i przyprawy dodane do zeszklonej cebuli z czosnkiem.
Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną
Pokrojone w kostkę mięso dodane do cebuli z czosnkiem i przyprawami.
Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną
Śmietana sos sambal oelek i woda dodane do podsmażonego mięsa.
Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną
Ugotowana kasza jaglana dodana do mięsa w sosie.