Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny pomysł na szybki obiad. Pierś z kurczaka panierowana w pszennych otrębach z przyprawami i usmażona na oleju.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki otrębów pszennych
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól ziołowa do smaku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów
Mięso podzielić na cztery porcje. Otręby przesypać do miseczki. Dodać do nich wszystkie przyprawy i zioła, dokładnie wymieszać. Jajko wbić do drugiej miseczki, rozbełtać. Kawałki mięsa zamaczać w rozbełtanym jajku,a następnie obtaczać w panierce z otrębów. Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Pierś z kurczaka w panierce z otrębów
Piersi z kurczaka podzielona na cztery porcje.
Pierś z kurczaka w panierce z otrębów
Panierka przygotowana z otrębów pszennych przypraw i ziół.
Pierś z kurczaka w panierce z otrębów
Kawałki mięsa maczane w jajku i obtaczane w przygotowanej panierce.
Pierś z kurczaka w panierce z otrębów
Mięso w panierce smażone na rozgrzanym oleju.