Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pierś smażona bez panierki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gdy brak tartej bułki można wykorzystac ten przepis

Pierś smażona bez panierki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś smażona bez panierki

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • ser żółty
  • pieprz i sól
  • przyprawa do kurczaka
  • 5 łyżek margaryny

Sposób przygotowania:

Pierś smażona bez panierki
Pierś z kurczaka dzielimy na pół, a następnie nacinamy wzdłuż do połowy. Mięso wewnątrz delikatnie solimy oraz doprawiamy pieprzem. Kroimy długie paseczki sera żółtego i wkładamy je w otwory w mięsie. Z zewnątrz pierś z kurczaka lekko doprawiamy przyprawą do kurczaka. na patelnie rozgrzewamy margarnę i smażymy mięso po obu stronach na bardzo wolnym ogniu - po ok.10 minut z jednej strony. Podajemy.
Pierś smażona bez panierki
tak przygotowane mięso podajemy z surówką