marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pierś kaczki z dodatkami obiadowymi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Piersi kaczki wyjąć i rozmrozić oraz opłukać,osuszyć i natrzeć przyprawami z ziołami.Odstawić na parę godzin do lodówki.Wyjąć,piec z godzinę

Pierś kaczki z dodatkami obiadowymi.

Składniki:

Pierś kaczki z dodatkami obiadowymi.

 

  • 2 duże czy średnie piersi z kaczki,
  • kilka ząbków czosnku,
  • pieprz,
  • sól,
  • papryka ostra,mielona,
  • garstka suszonych ziół(majeranek,tymianek,czubryca),
  • olej do blachy.

Sposób przygotowania:

Pierś kaczki z dodatkami obiadowymi.
Piersi kaczki wyjąć,rozmrozić,a następnie opłukać i osuszyć.Natrzeć piersi kaczki zmiażdżonym czosnkiem,pieprzem,
solą,papryką mieloną ostrą oraz ziołami suszonymi.Wstawić na
kilka godzin do lodówki,aby mięso przeszło przyprawami.Nalać
oleju na blachę z kilka łyżek dużych,a piekarnik rozgrzać do 170-190 st.C.Mięso kaczki kłaść na blachę,wstawić do nagrzanego pie-
-karnika i piec z godzinę,sprawdzić pod koniec pieczenia,czy mięso jest miękkie,a jak nie to zostawić trochę dłużej.Po upieczeniu mięsa
wyjąć je szczypcami z blachy i przełożyć na talerze i pokroić na pla-
-stry .Podawać z ziemniakami z wody i surówką lub sałatą zieloną.

Tagi:

zioła kaczka