Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Książka Kucharska: Szpinak. Przepisy na 21 dań z wykorzystaniem szpinaku

Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pierogi ze szpinakiem są smaczne i warto je zrobić.

Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą

Składniki:

Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajko, ciepłą wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Szpinak rozmrozić, odsączyć, przesmażyć z roztartym czosnkiem i z rozdrobnionym serem, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstawić do wystygnięcia. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na środek każdego krążka nałożyć farsz. Złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Pierogi włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 5 minut.