olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierogi ze szpinakiem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Delikatne i zarazem wyraziste w smaku pierogi ze szpinakiem oraz podsmażonym boczkiem wędzonym smakują każdemu!

Pierogi ze szpinakiem i boczkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi ze szpinakiem i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ze szpinakiem i boczkiem
Szpinak myję, po czym osuszam go, siekam i podsmażam na patelni. Szpinak łączę następnie ze śmietaną i doprawiam solą. Mąkę łączę z odrobiną ciepłej wody, po czym dodaję żółtka i ugniatam ciasto, aż będzie jednolite, dodając w międzyczasie wodę. Na każdym krążku wyciętym z ciasta nakładam farsz po czym zlepiam brzegi. Pierogi gotuję następnie w lekko osolonej wodzie. Na pierogi nakładam podsmażony boczek wraz z cebulą doprawioną Vegetą. 
Pierogi ze szpinakiem i boczkiem
Szpinak myję, po czym osuszam go, siekam i podsmażam na patelni.