TomekKlaudia

TomekKlaudia

Kucharz
[Przepisów: 4]

Pierogi z grzybami i sosem salsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Apetyczne i pożywne pierogi z grzybami i sosem Salsa

Pierogi z grzybami i sosem salsa

Składniki:

Pierogi z grzybami i sosem salsa

 

  • Grzyby leśne – różne 1/2 kg
  • Sos salsa Winiary lub własny
  • cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • mąka 2 szkl
  • woda gorąca 1/2 szkl
  • olej

Sposób przygotowania:

Pierogi z grzybami i sosem salsa
Grzyby ugotować (około 15 minut), odsączyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, grzyby też najlepiej posiekać na desce nożem. Podsmażyć na patelni, przyprawić do smaku. Z mąki i wody i odrobiny soli zagnieść ciasto odpowiedniej gęstości, żeby móc rozwałkować placki i powycinać kółka. Nadziewać pierogi farszem i zlepiać. ( najlepiej użyć maszynki do pierogów). Gotować kilka minut od wypłynięcia pierogów. Podawać z podsmażoną cebulką i sosem salsa.

Tagi:

sosy grzyby