djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pierogi z białym serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierogi można zjeść od razu, lub zamrozić przed ugotowaniem.

Pierogi z białym serem

Składniki:

Pierogi z białym serem

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z białym serem
Farsz:
Cebulkę drobniutko kroimy i rumienimy na patelni. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy cebulkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Ciasto:
Z mąki, jajka, wody i soli musimy zagnieść ciasto, Powinno być dość pulchne.
Ciasto trzeba rozwałkować (ok 2-3 mm) i wykroić szklanką krążki. Następnie na krążki nakładamy wcześniej przygotowany farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi ciasta. Pierogi wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Ja dodaję jeszcze odrobinkę oleju, żeby się nie posklejały. Gotujemy aż pierogi swobodnie wypłyną na wierzch.