Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pierożki ziemniaczano-koperkowe z kapust

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smażone pierożki są dobre na każdą okazję

Pierożki ziemniaczano-koperkowe z kapust Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierożki ziemniaczano-koperkowe z kapust

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki ziemniaczano-koperkowe z kapust
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i gorące przegnieść przez praskę. Po ostudzeniu dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, koperek i wymieszać. Kapustę ugotować w widzie do miękkości. Na łyżce tłuszczu zrumienić posiekaną cebulkę, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10minut. Następnie włożyć pokrojoną kapustą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę razem poddusić. Z masy ziemniaczanej formować okrągłe placki, nakładać farsz, składać na pół i zlepiać pierożki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Pierożki ziemniaczano-koperkowe z kapust
Etap 1
Pierożki ziemniaczano-koperkowe z kapust
Etap 2