lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Piernik puszek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię pierniki, a ten w szczególności.

Piernik puszek

Składniki:

Piernik puszek

 

 

Sposób przygotowania:

Piernik puszek
Białka ubijamy na sztywno. margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy miód, przyprawę do piernika i żółtka. Następnie dodajemy mąkę, sodę i śmietanę.Dokładnie mieszamy.Dodajemy ubitą pianę.Delikatnie wymieszać.Wyłożyć na blaszkę i piec ok 40-50 min w 160 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu można przekroić piernik na pół i przesmarować dżemem.Ciasto wtedy będzie bardziej wilgotne i smaczne. Ciasto można polać stopioną czekoladą-ale to już wedle uznania.