Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Pierniki świąteczne,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierniczki w typowo swiątecznych kształtach.

Pierniki świąteczne, Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierniki świąteczne,

 

 

Sposób przygotowania:

Pierniki świąteczne,
.Mąkę wymieszać z tłuszczem, cukrem i rozpuszczoną w łyżce wody sodą. Dodać miód, mleko, jajko i przyprawę do pierników. Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę do lodówki. Stolnicę obsypać mąką i rozwałkować ciasto na grubość około pół centymetra. Wykrawać pierniczki w różnych kształtach. Piec do zarumienienia w temperaturze ok. 220 stopni. Po upieczeniu można udekorować polewą czekoladową lub lukrem.
Pierniki świąteczne,
Mąkę wymieszać z tłuszczem, cukrem i rozpuszczoną w łyżce wody sodą. Dodać miód, mleko, jajko i przyprawę do pierników. Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę do lodówki.
Pierniki świąteczne,
Wykrawać pierniczki w różnych kształtach.układać na blaszce.