Anetap

Anetap

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Pieguski drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Super danie na śniadanie.

Pieguski drożdżowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieguski drożdżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Pieguski drożdżowe
Wyrabiamy kruszonkę: mąkę, masło i cukier mieszamy, po otrzymaniu ciasta wkładamy w foli do zamrażalki. w misce robimy zaczyn: drożdże, cukier i ciepłe mleko mieszamy odkładamy na 15 min po czym wsypujemy mąkę, jaja, sól, roztopione masło, i startą na tarce o dużych oczkach czekoladę. wyrabiamy ciasto przez 20mini odkładamy pod przykryciem na godzinę. Po czym formujemy kuleczki układamy na blasze, znów odkładamy do wyrośnięcia na godzinę.bejcujemy mlekiem,posypujemy startą kruszonką i pieczemy 25 min w 200 stopniach.
Pieguski drożdżowe
pozostawiamy do wyrośnięcia na godzinę po czym..
Pieguski drożdżowe
bejcujemy, posypujemy startą kruszonką i wkładamy do pieca