Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Pieczone dzikie jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Czasem najprostsze dania są najwykwintniejsze dlatego dziś polecam pieczone dzikie jabłka z konfiturą różaną

Pieczone dzikie jabłka

Składniki:

Pieczone dzikie jabłka

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone dzikie jabłka
Umyte i pozbawione szypułek jabłka należy wydrążyć i usuwając przy tym gniazda nasienne. Wnętrze jabłek wysyp cukrem wymieszanym z mielonym cynamonem, nadziej owoce konfiturą z płatków róży i ponakłuwaj skórkę. Tak przygotowane jabłka włóż do nagrzanego do 180 stopni pieca na 30 min po tym czasie polej je miodem, posyp posiekanymi orzechami i piecz jeszcze przez 10 min, podawaj gorące.