Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pieczeń rzymska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smakowita pieczeń z jajkiem i boczkiem.

Pieczeń rzymska Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczeń rzymska

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska
4 jajka ugotować na twardo.Cebulkę siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami. Bardzo dobrze mieszamy.Dwa surowe jajka wbijamy do mięsa i ponownie mieszamy.Po wyrobieniu ciasta formujemy owalnie i nadziewamy w środku po 2 ugotowane jajka.Przekładamy do blachy wysmarowanej olejem.Boczek kroimy na plasterki i układamy na wierzch pieczeni.Pieczemy w temp. 190 stopni przez 60 minut.
Pieczeń rzymska
Etap 1