lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pieczeń indycza z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pieczeń z indyka inaczej:)

Pieczeń indycza z warzywami

Składniki:

Pieczeń indycza z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń indycza z warzywami
Ziemniaki ugotuj, plasterki marchwi i brokuła gotuj 6 minut w osolonej wodzie. Warzywa przełóż do formy żaroodpornej. Filet oprósz pieprzem i owiń każdy plasterkami boczku obsmaż na oleju pod koniec lekko posól dodaj posiekaną cebule i rozmaryn, całość podsmaż. tłuszcz ze smażenia wymieszaj z wywarem i śmietaną dodaj sos i mieszając zagotuj pod koniec dodaj starty ser. Sosem polej mieso i warzywa w formie piecz 25 minut w 200 stopni. Ziemniaki pokrój w ćwiartki podsmaż na maśle pieczeń pokrój w plasterki podawaj z warzywami