Pieczeń barania duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczeń można dusić z białym winem.

Pieczeń barania duszona

Składniki:

Pieczeń barania duszona

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń barania duszona
Mięso opłukać i zbić mocno tłuczkiem, czosnek obrać zmiażdżyć i rozetrzeć z solą. Mięso natrzeć czosnkiem i odstawić na jedną godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Mięso obsmażyć na maśle ze wszystkich stron, dodać cebulę i przyprawy, wlać 200 ml wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 2 godziny, uzupełniając wodę w miarę wyparowywania. Pod koniec oprószyć pieczeń mąką i dusić jeszcze 10 minut Pieczeń pokroić na plastry i podawać z duszonymi cebulkami polaną sosem z pieczenia. Pod koniec pieczenia pieczeń można polać 200 ml śmietany wymieszanej z 1 łyżką mąki. Pieczeń można dusić z białym winem. Do sosu można dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego

Tagi:

beza bezy