Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczeń ze schabu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

wspaniale aromatyczne mięso, równie dobre na ciepło jak i na zimno, do obiadu z sosem i na kanapki

Pieczeń ze schabu

Składniki:

Pieczeń ze schabu

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń ze schabu
Aby tak przygotowac mięso potrzebna będzie specjalna folia do pieczenia np jana niezbędnego (jesli ktos nie ma można zastąpić folią aluminiową, ale efekt nie bedzie taki sam). 24 godziny przed planowanym pieczeniem przygotowujemy marynate. W misce mieszamy ok pół szklanki oleju, pół łyzeczki soli, 3 ziela, 2 listki, ok pół łyzeczki pieprzu, zgnieciony czosnek oraz majeranek, jarzynke i ziele wg uznania (można tez dodac pół łyzeczki marynaty korzennej do pieczeni). mięso wkładamy do specjalnego 'rękawa' wlewamy tam nasza miksture i potrząsamy aby dobrze oblepila nasze mieso. folie zamykamy i wkladamy do lodów, co kilka godziny warto potrząsnac aby przyprawy sie przemieszczaly. Pieczemy po 2 dniach od marynowania w tej samej foli przez ok 1-1,5 godziny w zależnosci od wielkosci miesa. Jak widac na zdjęciu jest rewelacyjne!