Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczeń z dodatkiem pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczeń z dodatkiem pieczarek jest świetna na kanapki, jednakże można ją też podać na gorąco z ziemniakami i surówką.

Pieczeń z dodatkiem pieczarek

Składniki:

Pieczeń z dodatkiem pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z dodatkiem pieczarek
Mięska myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mielimy maszynką. Pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki i smażymy na rozgrzanym oleju.

Obrane cebule kroimy na drobną kostkę, Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek rumienimy i chłodzimy.

Bułkę moczymy w mleku. Jak będzie miękka to wyciskamy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski. Dodajemy jajka i przyprawy.

Wyrabiamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Przygotowaną pieczeń dajemy do blaszki wysmarowanej tłuszczem.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 220 stopni ok. 1 godziny.