katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowa z jajkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka zupa z pieczarkami.

Pieczarkowa z jajkiem

Składniki:

Pieczarkowa z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z jajkiem
Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki z cebulą. Rosół albo dowolny bulion zagotowujemy i dodajemy pieczarki z cebulą. Wsypujemy ryż i gotujemy często mieszając. Jajka wybijamy na talerzyk kolejno ale każde osobno i zsuwamy do zupy. Chwilę nie mieszamy aby nie rozmieszać jajek, doprawiamy do smaku.Gdy jajka się zetną ostrożnie mieszamy . Dodajemy śmietanę i posiekaną natkę.

Tagi:

ryż jajko jajka