Pieczarki z kiełbasą i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetna przekąska na każdą imprezę

Pieczarki z kiełbasą i serem

Składniki:

Pieczarki z kiełbasą i serem

 

  • 10 szt - pieczarki,
  • 1 szt - cebula,
  • 20 dag - kiełbasa,
  • 10 dag - ser żółty,
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz,

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z kiełbasą i serem
Cebulę obrać i posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę i razem podsmażyć na oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki umyć, obrać i usunąć nóżki. Przygotowanym farszem napełniać kapelusze pieczarek. Pieczarki zapiekać w temperaturze 200 stopni przez ok. 25 minut. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i 5 minut przez końcem zapiekania posypać pieczarki startym serem.