Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pieczarki pieczone z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki pieczone z cebulką

Pieczarki pieczone z cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki pieczone z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki pieczone z cebulką
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, odcinamy nóżki, lekko solimy. Cebulę obieramy i drobno siekamy, układamy na pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdej pieczarce z cebulą kładziemy plasterek masła. Każdą pieczarkę zawijamy osobno niezbyt szczelnie w folię aluminiową. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 10-15 minut. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Pieczarki pieczone z cebulką
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, odcinamy nóżki, lekko solimy. Cebulę obieramy i drobno siekamy, układamy na pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki pieczone z cebulką
Na każdej pieczarce z cebulą kładziemy plasterek masła.