monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczarki nadziałam kuleczkami mięsa mielonego i upiekłam w piekarniku wyszły pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno polecam.

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Cebulę i czosnek obieram i miksuję w blenderze na drobniutko tak samo robię z marchewką i selerem. Do mięsa mielonego dodaję warzywa,jajo doprawiam solą ,pieprzem i ziołami .Mieszam . Pieczarki oczyszczam pozbawiam ogonków i wycinam ostrym nożem trochę brzegu z pieczarki tak by dziurka była większa, układam je w naczyniu żaroodpornym posypuję solą ,pieprzem i skrapiam oliwą . Z mięsa mielonego formuję kulki które wkładam do pieczarek w miejsce gdzie był ogonek. Piekę w 180C przez 30 min ,po tym czasie wyjmuję na każdej kuleczce kładę trochę sera startego na tarce i zapiekam aż ser się rozpuści.
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Etap 1 Upieczone pieczarki z mięsnym nadzieniem