lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczarki nadziewane cukinią i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Robiłam już pieczarki z mięskiem teraz czas na troszkę inne z farszem warzywnym. Bardzo smaczne i troszkę mniej kaloryczne. Śmiało można jeść na ciepło jak na zimno. Do obiadu lub przekąskę tak same.

Pieczarki nadziewane cukinią i papryką Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Pieczarki nadziewane cukinią i papryką

Składniki:

 

 

 

 

 

 

  • ser gouda 100 gram

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane cukinią i papryką

Krok 1

Pieczarki myjemy,wyjmujemy środki i troszkę jeszcze powiększamy otworek( ogonki drobno kroimy ).

Krok 2

Cukinię obieramy ze skorki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na rozgrzaną patelnię.

Krok 3

Paprykę czerwoną i białą kroimy w kosteczkę, dodajemy do cukinii i smażymy na odrobinie oleju.

Krok 4

Kiedy nam warzywa puszczą sok dodajemy pokrojone ogonki i środki z pieczarek, całość dusimy i podsmażamy doprawiając solą i pieprzem. Chłodny farsz odciskamy z soku który nam powstał i nakładamy łyżką farsz do pieczarek.

Krok 5

Formę prostokątną wykładamy folią aluminiową i wkładamy nasze nafaszerowane pieczarki. Wstawiamy do pieca i pieczemy w 200 stopniach 20 minut, wyjmujemy i posypujemy serem. Wkładamy na chwile z powrotem do pieca aby ser nam się rozpuścił.

Pieczarki nadziewane cukinią i papryką
Cukinię obieramy ze skorki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pieczarki nadziewane cukinią i papryką
Paprykę czerwoną i białą kroimy w kosteczkę.
Pieczarki nadziewane cukinią i papryką
Cukinię,obydwie papryki przekładamy na rozgrzana patelnie i dusimy.
Pieczarki nadziewane cukinią i papryką
Pieczarki myjemy,wyjmujemy środki i troszkę jeszcze powiększamy otworek( ogonki drobno kroimy )
Pieczarki nadziewane cukinią i papryką
Kiedy nam warzywa puszczą sok dodajemy pokrojone ogonki i sroki z pieczarek, całość dusimy i podsmażamy doprawiając solą i pieprzem.
Pieczarki nadziewane cukinią i papryką
Chłodny farsz odciskamy z soku który nam powstał i nakładamy łyżką farsz do pieczarek.
Pieczarki nadziewane cukinią i papryką
Pieczarki wstawiamy do pieca i pieczemy w 200 stopniach 20 minut, wyjmujemy i posypujemy serem. Wkładamy na chwile z powrotem do pieca aby ser nam się rozpuścił.