justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pieczarki na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak usmażone pieczarki są najsmaczniejsze

Pieczarki na maśle Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarki na maśle

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki na maśle
Obrane i umyte pieczarki kroimy na kawałki. Małe pieczarki wystarczy podzielić na ćwiartki, a duże na ósemki. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy do niego pieczarki. Posypujemy je solą i pieprzem. Chwilę podsmażamy, po czym zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości około piętnastu minut. Co jakiś czas trzeba je przemieszać, aby się nie przypaliły. Idealnie pasują do mięsa.
Pieczarki na maśle
piecarki dusimy pod przykryciem do miękkości