jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pianka owocowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pianka owocowa, doskonały deser na niedzielę

Pianka owocowa.

Składniki:

Pianka owocowa.

 

  • 2 jajka
  • 3 czubate łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki soku cytrynowego
  • 30 dag malin mrożonych
  • 5 dag grubo posiekanych orzechów
  • 2 czubate łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Pianka owocowa.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i rozdrobnione maliny. Z białek ubić sztywną pianę, dodawać po trochu cukru pudru i ciągle ubijać. Do masy żółtkowo- malinowej dodawać stopniowo pianę z cukrem, mieszając bardz delikatnie. Powstałą masę nałożyć do pucharków, posypać orzechami i ozdobić kilkoma pozostawionymi malinami. Piankę schłodzić w lodówcę.

Tagi:

jajko jajka