lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pizza zrolowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tym razem to był eksperyment który wyszedł znakomicie.

Pizza zrolowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza zrolowana

 

 

 

 

  • łyżka cukru

 

  • czubryca zielona

 

  • oregano Kamis

 

 

 

  • keczup

 

  • ser 10 plastrów

 

 

  • szynka 4 plastry
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pizza zrolowana
Mąkę wsypujemy do wcześniej przygotowanej miski. Drożdże rozdrabniam do szklanki i zalewam letnim mlekiem mieszam dokładnie aż do całkowitego rozpuszczenia. Zawartość szklanki wlewam do naczynia z mąką, dodaje sól oraz łyżeczkę oleju. Całość dokładnie rozrabiamy (około 10-15 minut) aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Zostawiam pod ściereczka na 20 minut do wyrośnięcia. Wałkuje na prostokąt polewam keczupem ,posypuje ziołami. Pieczarki i szynkę kroję drobno sypię na keczup i zioła kładę ser i szczypiorek zwijam w rulon i przecinam go na połowę i wstawiam do pieca. Piekę 25 minut 170 stopniach nie martwcie się upiecze się na pewno.
Pizza zrolowana
fajnie wyglada taka rolowana i smakuje też tak samo
Pizza zrolowana
jak widać farsz nałozony i wystarczy zrolować
Pizza zrolowana
nakladamy farsz po koleji na koncu szczypior potem ser
Pizza zrolowana
czubryca zielona dodana do ciasta drożdżowego