kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pizza z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pizza z warzywami ale bez wędliny. Zrobiona na gotowym spodzie. Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam.

Pizza z warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pizza z warzywami

 

  • 1 gotowy spód do pizzy
  • 3 łyżki cieciorki
  • 3 plastry żółtego sera
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1/4 papryki żółtej
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka groszku konserwowego
  • łyżka pokrojonego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pizza z warzywami
Cieciorkę odsączamy z zalewy. Cebule obieramy i kroimy w półplasterki i rozdzielamy. Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kosteczkę. Żółty ser kroimy na drobno.
Groszek odsączamy z zalewy. Pomidorki kroimy na mniejsze części i usuwamy pestki. Gotowy spód smarujemy ketchupem i posypujemy połową pokrojonego sera. Układamy cieciorkę, cebulę, paprykę, pomidorki, resztę pokrojonego sera, groszek konserwowy.
Posypujemy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
Gorącą pizze posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Pizza z warzywami
Cieciorkę odsączamy z zalewy na cedzaku.
Pizza z warzywami
Cebula pokrojona i rozdzielona na drobne części.
Pizza z warzywami
Umytą paprykę osuszamy i kroimy w kosteczkę.
Pizza z warzywami
Ser kroimy na drobno i posypujemy pizzę.
Pizza z warzywami
Wszystkie pokrojone składniki układamy na gotowym spodzie.

Tagi:

warzywa pizza