Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej w sosie czosnkowo-bazyliowym.

Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym

 

Sposób przygotowania:

Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym
Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Jabłko umyć, osuszyć, wydrążyć gniazdo nasienne. Zetrzeć na grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do kapusty. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać posiekaną bazylię i pokrojony w kostkę czosnek. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos wlać do surówki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym
Umytą i osuszoną kapustę pekińską poszatkować.
Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym
Do kapusty dodać starte jabłko i sos czosnkowo-bazyliowy.