elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Pasztet dyniowo-sezamowy z porem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet dyniowo-sezamowy z porem

Pasztet dyniowo-sezamowy z porem

Składniki:

Pasztet dyniowo-sezamowy z porem

 

Sposób przygotowania:

Pasztet dyniowo-sezamowy z porem
Chleb zalać bulionem, pozostawić do namoczenia. Ugotowanego selera obrać i ostudzić. Obrać pora, pokroić na plasterki, udusić na oleju, zmielić pestki słonecznika i dyni, dodać do pora. Przygotowane w ten sposób składniki zmielić w maszynce do mięsa. Przyprawić. Wymieszać z 3 łyżkami oleju. Formę wysmarować olejem. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut.