zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pasztet drobiowo - wieprzowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję. Zróbcie taki ekspresowy pasztet.

Pasztet drobiowo - wieprzowy

Składniki:

Pasztet drobiowo - wieprzowy

 

  • 250 g gotowanej golonki ( ze skórą )
  • 2 ćwiartki z kurczaka z rosołu
  • 1 biała część pora z rosołu
  • 1/3 szk letniego rosołu
  • 1/4 kostki masła

 

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowo - wieprzowy
Mięso z kurczaka oddzielić od kości, dobrze aby było letnie. Obrane kawałki mięsa włożyć do wysokiego naczynia, następnie dodać pokrojoną na kawałki golonkę a także por z rosołu.

Potem dodać przyprawy i masło a także wlać rosół i blenderem wszystko zmiksować na gładką masę.

W razie konieczności jeszcze doprawić, wymieszać i przełożyć pasztet do słoika.

Zużyć w ciągu 3 dni.