kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Paszteciki kasiuni

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne paszteciki do czerwonego barszczu ;)

Paszteciki kasiuni

Składniki:

Paszteciki kasiuni

 

  • Ciasto :
  • 8 szklanek mąki
  • 16 dag margaryny lub masła
  • 8 żółtek
  • 10 dag drożdży
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka soli
  • Nadzienie:
  • 1,5 kg ugotowanego i ostudzonego mięsa
  • 2 jaja
  • trochę soli i pieprzu
  • Dodatki:
  • trochę oleju
  • 8 białek

Sposób przygotowania:

Paszteciki kasiuni
Ciasto : Delikatnie mleko podgrzać i rozpuścić w min drożdże. W osobnym garnku roztopić tłuszcz i ostudzić. Do miski wsypać mąkę dodać mleko z drożdżami , tłuszcz, jaja, sól. Ciasto zagnieść i pozostawić do wyrośnięcia. Nadzienie: Ugotowane oraz ostudzone mięso zmielić. Dodać jaja, pieprz i sól. Wszystko razem wymieszać. Gdy ciasto wyrośnie podzielić je na dwa kawałki i rozwałkować. Na końcu rozwałkowanego ciasta układać nadzienie, następnie raz zwinąć i odkroić od reszty ciasta...Długi pas kroić co kawałek po skosie. Blache posmarować olejem i ułożyć na niej paszteciki, następnie pędzelkeim posmarować je białkami.Smacznego ;)