goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Paszteciki z mięsem drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Drób zastąpić można innym mięsem. Można także zmienić nadzienie dodając np. pieczarki, szpinak z serem feta, leśne grzyby

Paszteciki z mięsem drobiowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z mięsem drobiowym

 

 

  • nadzienie:
  • mięso z kurczaka 40 dag
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • czarny pieprz mielony
  • wegeta

 

  • do posmarowania:
  • białko

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z mięsem drobiowym
Mięso (ja użyłam mięsa w kurczaka na którym gotowałam rosół) rozdrabniamy w blenderze razem z surową cebulą i całość podsmażamy na maśle. Doprawiamy. Zagniatamy kruche ciasto, rozwałkowujemy, wykrawamy podłużne prostokąty, na środku układamy farsz i zawijamy. Kroimy ukośnie. Paszteciki przekładamy na blaszkę, wierzch smarujemy rozmąconym białkiem, posypujemy np. czarnuszką. Paszteciki pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach. Podajemy jako przekąskę lub dodatek do barszczu czerwonego.
Paszteciki z mięsem drobiowym
Mięso rozdrabniamy w blenderze razem z surową cebulą
Paszteciki z mięsem drobiowym
Całość podsmażamy na maśle. Doprawiamy do smaku.
Paszteciki z mięsem drobiowym
Z ciasta wykrawamy podłużne prostokąty, na środku układamy farsz i zawijamy. Kroimy ukośnie.
Paszteciki z mięsem drobiowym
Paszteciki pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach