sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pasta z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i bardzo prosta przekąska na bezmięsne piątki. Polecam innym smakoszom wędzonej makreli. Smacznego

Pasta z wędzonej makreli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli

 

  • składniki:
  • 1 makrela
  • 2 jajka
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli
Trzy ogórki kiszone kroimy drobno w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy ze skorupek kroimy w kostkę. Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości. Dzielimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z ogórkami i jajkiem. Dodajemy majonez i musztardę, całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Pasta z wędzonej makreli
Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę.
Pasta z wędzonej makreli
Makrelę dokłądnie obieramy ze skóry i ości.
Pasta z wędzonej makreli
Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę.
Pasta z wędzonej makreli
Dodajemy majonez i musztardę. Dokładnie mieszamy.