misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pasta z wątróbki drobiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zmiksować, posolić do smaku, przyprawić pieprzem...

Pasta z wątróbki drobiowej

Składniki:

Pasta z wątróbki drobiowej

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbki drobiowej
Cebulę obrać, pokroić w plastry. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Wątróbki starannie oczyścić. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać wątróbkę, zmniejszyć ogień, patelnię przykryć, wątróbkę dusić przez 10-15 minut. Zdjąć z ognia i wystudzić pod przykryciem. Zmiksować, posolić do smaku, przyprawić pieprzem, w miarę potrzeby dodać niewielką ilość oliwy, wrzucić orzechy i posiekaną natkę, staranie połączyć.