Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pasta szynkowa z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pasta z szynki, białego i żółtego sera to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do pieczywa.

Pasta szynkowa z serem

Składniki:

Pasta szynkowa z serem

 

  • 20 dag twarogu śmietanowego
  • 10 dag szynki gotowanej
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 5 dag żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta szynkowa z serem
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę. Do miski włożyć twarożek, zmiksować ze śmietaną i majonezem. Dodać pokrojoną szynkę, starty żółty ser, posiekany szczypiorek, mieloną paprykę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.