marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta jajeczna na kolorowo.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jaja ugotować,przelać zimną wodą,obrać i posiekać.Rybki i oliwki wyjąć i osączyć,a warzywa opłukać.Składniki doprawić,wymieszać.Schłodzić.

Pasta jajeczna na kolorowo.

Składniki:

Pasta jajeczna na kolorowo.

 

  • 6 jaj wiejskich,
  • puszka sardynek w oleju,
  • 1 papryka słodka,
  • garść oliwek czarnych,
  • pęczek szczypiorku,
  • słoiczek majonezu czosnkowego,
  • szczypta curry,
  • szczypta pieprzu czarnego,mielonego lub czerwonego w kulkach,
  • szczypta soli morskiej.

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna na kolorowo.
Sardynki wyjąć i osączyć z oleju, a oliwki z zalewy na sitku. Jajka po ugotowaniu, wstawić pod strumień zimnej wody, obrać i posiekać zsuwając z deseczki do miski szklanej lub blaszanej. Dodać równie posiekane sardynki oraz umyte i oczyszczone paprykę i szczypiorek, a na koniec oliwki. Wymieszać z kilkoma dużymi łyżkami majonezu czosnkowego oraz szczyptami przypraw. Schłodzić i podawać na śniadanie lub kolację.