nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Pasta kanapkowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Pasta kanapkowa z jajkiem

Składniki:

Pasta kanapkowa z jajkiem

 

  • 4 jajka
  • 100 g ostrego żółtego sera w plastrach
  • 3 plasterki kiełbasy żywieckiej
  • 1 plaster polędwicy sopockiej
  • 4-5 łyżek majonezu
  • przyprawa uniwersalna, pieprz, odrobina słodkiej i ostrej papryki

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z jajkiem
1. Jajka gotujemy na twardo. Dokadnie studzimy. Następnie drobno kroimy, umieszczamy w misce i rozgniatamy widelcem. 2. Wędliny kroimy w bardzo drobniutką kosteczkę. To samo czynimy z serem. Dodajemy do jajek, mieszamy. 3. Całość łączymy z majonezem i doprawiamy do smaku. Nakładamy na świeże pieczywo.