Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Parówki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Parówki które uwielbiają moje dzieci

Parówki faszerowane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Parówki faszerowane

 

  • parówki wieprzowe 4 szt
  • szynka gotowana 1 plasterek, grubszy
  • ser żółty 1 plasterek, grubszy
  • keczup do polania
  • cebula -1 szt
  • tłuszcz
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Parówki faszerowane
Szynkę i ser żółty pokroić w słupki. Parówki obrać z osłonek i przekroić wzdłuż w dwóch miejscach , nie przecinając ich do końca. Cebulę obrać,pokroić w kostkę,przełożyć na patelnię z tłuszczem,usmażyć na złoty kolor,posypując wegetą,ostudzić. W jedno nacięcie włożyć najpierw cebulkę,na cebulkę słupek sera żółtego. Następnie w drugie nacięcie cebulkę i szynkę. Tak postępować z pozostałymi parówkami. Gotowe parówki położyć na talerzu,włożyć do mikrofali,zapiekać do rozpuszczenia się sera żółtego. Wyjąć parówki z mikrofali,oblać je keczupem.
Parówki faszerowane
Przygotowywanie parówek do faszerowania serem i szynką

Tagi:

sery ser szynka