aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

parówki w cieście aginy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne parówki w cieście...

parówki w cieście aginy

Składniki:

parówki w cieście aginy

 

  • 6 parówek
  • 2 jajka
  • 8 łyżek czubatych mąki
  • olej

Sposób przygotowania:

parówki w cieście aginy
Parówki obieramy z osłonek. Następnie kroimy w kawałki około 7 cm. Następnie odzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztwną pianę, dodajemy do rozmąconych żółtek i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę. Ciasto mieszamy w misce. W takim cieście maczamy nasze parówki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Polecam.

Tagi:

jajko jajka